Vervolgslider_1 klumpers-vervolg-1 klumpers-vervolg-6 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 08 02 2017 foto1 klein

Vergis je niet: de Prius-Plug-in Hybrid is geen 'gewone' Prius die je aan de stekker legt, maar een op zichzelf staand model. Nóg meer gericht op een laag verbruik en dito uitstoot. De manier waarop dat wordt bereikt, is fascinerend.

 

VETOS nieuws 08 02 2017 foto2 klein

Er was al eerder een Prius Plug-in. Vergelijken met dat model heeft de nieuwe versie een elektrische actieradius die 2,5 keer is vergroot tot 50 kilometer. Verder is de topsnelheid in de elektrische modus toegenomen van 85 naar maar liefst 135 km/h en laadt het accupakket 65 procent sneller op. Al even indrukwekkend is het systeem dat de accu's voorverwarmt, zodat de auto bij koud weer toch zijn optimale, elektrische prestaties levert. En dan hebben we het nog niet eens over de bijzondere airco gehad.VETOS nieuws 08 02 2017 foto3 klein

Twee elektromotoren

Hét onderscheidende kenmerk van de Prius Plug-in ten opzichte van de gewone Prius is dat hij veel grotere afstanden puur elektrisch kan afleggen. Hiervoor is de accucapaciteit verdubbeld, terwijl het volume van de batterijen slechts 66 procent toenam en het gewicht zelfs maar met 50 procent. Dat zegt veel over de efficiëntie! De Prius is er onder meer een stuk krachtiger door geworden: 83 procent maar liefst. De dynamo, die remenergie omzet in nieuw te gebruiken stroom, kan nu ook functioneren als elektromotor, zodat Toyota spreekt van het Dual Motor Drive System. In de praktijk betekent dit dat de benzinemotor minder vaak hoeft bij te springen. En dat scheelt veel brandstof.

 

VETOS nieuws 08 02 2017 foto4 klein

Gasinjectie-airco

Heel bijzonder is de airconditioning van de Prius Plug-in Hybrid, omdat die als eerste ter wereld werkt met een gasinjectie-warmtepomp. Deze absorbeert warmte uit de buitenlucht en dat kan, hoe vreemd het ook klinkt, zelfs wanneer het vriest. Het mooiste is dat de benzinemotor niet hoeft te draaien en dat het accupakket evenmin wordt aangesproken. Toyota claimt hierdoor dat het nieuwe systeem veel efficiënter te werk gaat dan een traditionele warmtepomp of elektrische kachel.VETOS nieuws 08 02 2017 foto5 klein

Stilte
Toyota heeft niet alleen naar optimale efficiëntie van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid gekeken, maar ook naar de rijeigenschappen. De auto staat op hetzelfde platform als de Prius zelf en daarover zijn al veel positieve berichten verschenen. De wielophanging is afgestemd op de specifieke gewichtsverdeling van de Plug-in Hybrid. Verder belooft Toyota extreme stilte tijdens het rijden, vanwege de ruimere toepassing van geluidsabsorberend materiaal. De Prius Plug-in Hybrid komt in mei naar Nederland.

 

 

 

Momenteel niet bereikbaar op 0547 - 272727 !!

Ons bedrijfsnummer kampt momenteel met een storing. Wilt u ons bereiken bel dan: 06-22196011

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

 logo liggend hetautoservicenetwerk

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autoservice klumpers

Klavermaten 1
7472 DD Hof van Twente - Goor
Tel 0547-272727

info@autoserviceklumpers.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.